Tips: Hoe verander ik mijn iPhone toetsenbord?

  • Geplaatst op

Sommige mensen hebben er schoon genoeg van en willen de functionaliteit en/of de kleurstelling van hun toetsenbord aanpassen. In dit korte artikel leggen we uit hoe je dat moet doen, en wat de opties zijn.

Met het standaard toetsenbord van de iPhone is eigenlijk vrij weinig mis. Het wordt door veel mensen gebruikt, maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen verbeteringen te vinden zijn. Zo hebben bijvoorbeeld veel Android-gebruikers moeite met het feit dat er op de iPhone standaard geen Swype zit. Dat betekent dus dat je elke letter apart moet aanraken, in plaats van er gewoon overheen te vegen. Het aanpassen van de kleur van het toetsenbord is al helemaal niet mogelijk. Mocht je dat nou wel willen, lees dan goed hoe dat moet hieronder.

Sneller typen door te swipen

Er zijn twee varianten voor de iPhone waar je naar kan kijken. Er is de officiële app van Swype. Die kost een euro en het biedt de mogelijkheid om te swypen op je iPhone. De concurrerende app van SwitfKey is echter gratis, en biedt een zo goed als compleet gelijke ervaring. De woordherkenning is sinds enige tijd ook in het Nederlands, en dat werkt als een trein.

De keuze gemaakt voor een van de twee apps? In tegenstelling tot reguliere apps zal je hier nog wat extra stappen moeten zetten om het toetsenbord volledig werkend te krijgen. Gelukkig is dat niet heel ingewikkeld. We leggen het in een paar korte stappen aan je uit.

  1. Download de app naar keuze
  2. Ga naar Instellingen-->Algemeen-->Toetsenbord-->Toetsenborden
  3. Druk onderaan op 'Voeg toetsenbord toe'
  4. Selecteer onder het kopje 'Toetsenborden van derden' het keyboard dat je wil toevoegen
  5. Druk vervolgens op het toetsenbord, dat in het rijtje is verschenen.
  6. Vink de optie 'Geef volledige toegang' aan.

Nu werkt je toetsenbord volledig! Let wel op: als je het punt bij 6 niet aanvinkt, zal het swype-gedeelte van het toetsenbord niet werken.

Bron: www.gsminfo.nl

Bekijk hier alle beschikbare telefoonhoesjes of smartcase voor je iPhone