‘Samsung werkt aan opvouwbare smartphone’

  • Geplaatst op
‘Samsung werkt aan opvouwbare smartphone’

Samsung werkt in het geheim aan een opvouwbare smartphone die ondanks zijn grote scherm gemakkelijker in de broekzak kan worden meegenomen.

Dat meldt althans Samsung-blog SamMobile. Samsung zegt al langer aan soortgelijke projecten te werken, waarbij smartphones van oprolbare of opvouwbare schermen worden voorzien. Zo was Samsung ook de eerste fabrikant die een smartphone met een gebogen scherm op de markt bracht.

Dit kun je met de opvouwbare smartphone van Samsung
De opvouwbare smartphone wordt op dit moment ontwikkeld binnen Samsung en zou onder de naam Project Valley bekend zijn. Het apparaat is naar verluidt voorzien van een groot scherm dat kan worden opgevouwen, waardoor alleen de achterzijdes nog te zien zijn. Hiermee kan het toestel gemakkelijker in de broekzak worden gestopt dan een smartphone met een groot scherm, zoals de Galaxy Note 4.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf is al langer bezig met de ontwikkeling van flexibele oled-schermen, die bijvoorbeeld en toestellen als de Galaxy S6 Edge worden gebruikt. Hier worden de flexibele schermen echter weer vastgemaakt, maar behouden ze wel een gebogen vorm.

Bron: www.androidplanet.nl