Samsung lanceert Galaxy Tab S2 met 4:3 Amoled scherm en dunne behuizing

  • Geplaatst op
Samsung lanceert Galaxy Tab S2 met 4:3 Amoled scherm en dunne behuizing

Na een lange periode van geruchten, heeft Samsung de nieuwe Galaxy Tab S2 gelanceerd – in twee modellen: een acht inch versie, en eentje met een 9,7 inch schermdiagonaal.

Omdat er al zoveel bekend was over de Galaxy Tab S2, brengt de officiële onthulling in feite geen enkele verrassing. De opvallendste verandering aan beide modellen, is Samsung’s switch naar schermen – nog steeds van het Super Amoled type, dit keer met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels – met een beeldverhouding van 4:3, in plaats van de 16:9 schermen die in de eerste Galaxy Tab S gebruikt werden.

En dan is er natuurlijk het feit dat Samsung de Tab S2 – in navolging van haar recente telefoons – uitgerust heeft met een deels metalen behuizing: de rand rond het apparaat is van aluminium. Deze behuizing is met zijn 5,6 millimeter opvallend dun.

Zoals reeds bekend draaien beide Tab S2 modellen op Samsung’s eigen Exynos 5433 octacore processor – dezelfde die in sommige markten al te vinden was in de Galaxy Note 4. Deze is een stapje sneller dan de chip die in de eerste Tab S gebruikt werd. In combinatie met de iets verlaagde schermresolutie én de nieuwere, beter geoptimaliseerde TouchWiz interface zorgt dit voor een veel soepeler interface.

De snellere TouchWiz interface is niet de enige feature die de Tab S2 ‘leent’ van de Galaxy S6. Ook de vernieuwde vingerscanner zit in de Home toets ingebouwd. Deze is dus van het type waar je alleen je vingertop op hoeft te leggen – vegen is niet nodig.

Verder vindt je in de apparaten nog een acht megapixel camera aan de achterzijde, een 2,1 megapixel camera voor, 3 GB werkgeheugen, een aantal Microsoft apps – inclusief 100 GB cloudopslag via OneDrive – en Android 5.1 Lollipop. Stroom wordt in de 8 inch Tab S2 geleverd door een 4000 mAh accu, terwijl het 9,7 inch model een 5870 mAh batterij meekrijgt. In tegenstelling tot recente Galaxy telefoons, heeft Samsung de Tab S2 wél voorzien van de mogelijkheid de opslagcapaciteit – standaard: 32 GB – uit te breiden door een microSD kaartje.

Al met al stuurt Samsung met de Tab S2 aan op gebruikers die vooral ook andere dingen op hun tablet doen dan video kijken – en voor wie een 16:9 beeldverhouding dus niet zo nodig is. Dat neemt niet weg dat het grote Amoled scherm ook nu weer hét parapaardje – of: het unique selling point – van de tablets is. Vooralsnog is Samsung de enige tabletmaker die deze schermtechnologie in een tablet aanbiedt.

De Galaxy Tab S2 ligt vanaf september in de Nederlandse winkels. Alle modellen zijn te koop in een zwarte en een witte variant, en de 9,7 inch versie is ook met 4G verbinding verkrijgbaar. Het prijslijstje ziet er dan zo uit:

Galaxy Tab S2 8.0 WiFi: € 399,-
Galaxy Tab S2 9,7 WiFi: € 499,-
Galaxy Tab S2 9,7 4G: € 579,-

Bron: www.galaxyclub.nl