Samsung Galaxy J5 en J7 officieel onthuld met LED flitser aan voorkant

  • Geplaatst op
Samsung Galaxy J5 en J7 officieel onthuld met LED flitser aan voorkant

De onthulling van de Samsung Galaxy J5 en de Galaxy J7 hing al een tijdje in de lucht, en nu is het dan gebeurd. Het verrassende is, dat de toestellen – ondanks alle eerder opgedoken informatie – toch nog een verrassing met zich meebrengen: een selfie camera aan de voorzijde met eigen LED flitser.

Het overgrote deel van de details van zowel de Galaxy J5 als van de Galaxy J7 waren natuurlijk al bekend. Verrassend is naast de front flitser ook dat de 13 megapixel camera aan de achterzijde van beide toestellen een f/1.9 diafragma heeft – vergelijkbaar met dat van de Galaxy S6, en goed voor mooie foto’s bij minder licht.

Galaxy J5
Afgezien van de genoemde details is de Galaxy J5 gewoon een nette, bescheiden vijf inch telefoon met een bescheiden prijskaartje. Het TFT scherm heeft een HD resolutie van 1280 bij 720, een 64 bit quadcore Snapdragon 410 processor van Qualcomm, en 1,5 GB werkgeheugen. Er is 16 GB interne opslagruimte, die dankzij het microSD slot kan worden uitgebreid.

De Galaxy J5 heeft een 2600 mAh, draait standaard op Android 5.1 met dezelfde TouchWiz interface als de Galaxy S6. Het toestel meet 142 bij 73 millimeter, is 8,5 mm dik, en weegt 149 gram.

Als kers op de spreekwoordelijke taart is het toestel voorzien van inmiddels vertrouwde Galaxy features zoals de Extra energiebesparende stand (Ultra powersaving mode), en de Smart Manager app om geheugen, batterij, opslag en beveiliging te beheren.

Galaxy J7
De Galaxy J7 is grotendeels vergelijkbaar met de Galaxy J5. Het scherm is met zijn 5,5 inch diagonaal iets groter, en de processor is een Snapdragon 615 octacore chip. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh.

De Galaxy J7 is dus in feite een low end tot mid range phablet, met zijn flinke scherm en afmetingen van 152 bij 79 mm – ongeveer even groot als de Galaxy Note 4 dus. Het toestel is  net geen acht millimeter dun, en weegt 168 gram.

Prijs, Nederlandse release
Op dit moment zijn de Galaxy J5 en J7 in feite alleen in China aan de wereld getoond. Omgerekend kost de Galaxy J5 daar 200 euro, terwijl de J7 voor 250 euro over de toonbank moet gaan.

Of de toestellen ook naar Europa en Nederland gaan komen is officieel nog niet bekend. Van beide zijn Europese modellen ontwikkeld en getest – dat is zeker – dus lijkt een release hier niet onwaarschijnlijk. Toch blijft het even afwachten of en wanneer dit dan precies moet gaan gebeuren.

Bron: www.galaxyclub.nl