Onthulling Samsung Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge Plus op 13 augustus in New York

  • Geplaatst op
Onthulling Samsung Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge Plus op 13 augustus in New York

Het is voor het eerst dat Samsung een nieuwe Galaxy Note níet in Berlijn en níet in samenhang met de IFA beurs lanceert. Met een evenement in New York benadrukt het bedrijf – net als met de onthulling van de Galaxy S4 in 2013 – dat de Amerikaanse markt erg belangrijk is. Ook de Note toestellen bleken daar de afgelopen jaren erg populair.

Naast de Galaxy Note 5 – die we gisteren al in vol ornaat konden bewonderen – zal Samsung op 13 augustus de S6 Edge Plus aan de wereld tonen. Dit is in feite gewoon een Galaxy S6 Edge, maar dan op Note formaat, met een 5,7 inch beeldscherm, maar zonder S Pen stylus. Hoe dit eruit ziet kon je vorige week al zien.

Maar dan zijn we er vermoedelijk nog niet. Ook Samsung’s nieuwe smartwatch staat in de startblokken, en zal mogelijk op de 13e het levenslicht zien. Het wordt het eerste ronde horloge van de Koreanen, met een interface die gestoeld is op een draaibare ring rond de behuizing – een lunette, om precies te zijn. Waarschijnlijk heet het beestje de Gear A, hoewel we ook de naam Gear W niet helemaal uit kunnen sluiten.
Wie graag nóg meer telefoons ziet, kan verder nog hopen op de komst van een Galaxy S6 Mini, hoewel wij daar – zoals je gisteren nog kon lezen – de nodige bedenkingen bij hebben.

Het evenement zal op 13 augustus om 11:00 lokale tijd van start gaan. In Nederland is het dan 17:00 ‘s middags, dus we hoeven er niet voor op te blijven. Zoals gewoonlijk is het gebeuren te volgen via Samsung’s eigen YouTube kanaal.

Bron: www.galaxyclub.nl