‘Nieuwe iPhone wordt iets dikker dan huidige modellen

  • Geplaatst op
‘Nieuwe iPhone wordt iets dikker dan huidige modellen

Dun, dunner dunst. Dat leek de koers die Apple vaarde met de iPhone, maar met de nieuwe modellen komt daar wellicht verandering in. Bronnen melden dat de nieuwe smartphone van Apple juist iets dikker wordt. Maar waarom?

Nieuwe iPhone dikker
Fortune schrijft dat, op basis van voorspellingen van de bekende analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. De Taiwanees denkt dat de volgende lijn van iPhones iets dikker wordt. 0,2 millimeter dikker.

Dat is niet veel, maar een verschil dat je waarschijnlijk wel voelt als je de huidige iPhone 6 (Plus) gewend bent. Apple heeft tot nu toe altijd geprobeerd om nieuwe telefoons dunner te maken. Dat oogt mooier en geeft de toestellen een ‘premium’ uitstraling. Daarnaast geeft een dunne smartphone aan waar Apple qua design en hardware toe in staat is.

Keerzijde van dikkere iPhones
Een dunnere telefoon heeft echter ook een keerzijde. Zo had Apple vorig jaar te kampen met ‘bendgate’, waarbij mensen iPhone 6 Plus-toestellen bogen. John Gruber van Daring Fireball vroeg Apple-topman Phil Schiller laatst of de telefoons niet té dun werden. Hij antwoordde dit:

“Als je een product wil dat dikker is met een grotere batterij, dan is hij ook zwaarder, duurder en kost het meer tijd om op te laden. We maken bij elk model de afweging hoe dik, zwaar en groot een toestel moet zijn.”

Bron: www.iphoned.nl