Nieuwe details Samsung Galaxy Note 5 duiken op

  • Geplaatst op

Langzaam maar zeker borrelen er de laatste tijd details omhoog over wat over een maand of vier de Samsung Galaxy Note 5 moet gaan worden. Vorige week al kwamen we te weten dat dit toestel de modelcode SM-N920 zal dragen, en vandaag lekken zowaar de eerste technische details uit.

Voordat we beginnen aan deze eerste specificaties van de Galaxy Note 5 is het goed om te bedenken dat het hier gaat om details van vroege testtoestellen - niets staat vast. Maar in ieder geval krijgen we een beeld van het soort technologie dat Samsung test tijdens de ontwikkeling van de Note 5.

Beeldscherm
Zoals wel vaker zijn het in ieder geval de mensen van Sammobile die ingefluisterd kregen dat Samsung waarschijnlijk slechts één Note zal lanceren – geen Edge variant dus, maar gewoon een ‘traditionele’, platte Galaxy Note 5. Op dit moment worden sommige prototypes getest met een QHD scherm met 2560 bij 1440 pixels, maar ook met een 4K beeldscherm met 3840 bij 2160 pixels.

Processor
Ook wordt het toestel getest met verschillende chipsets: eentje met een Exynos 7422 system on a chip, die nauw verwant is aan de 64 bit 14 nanometer processor die nu in de Galaxy S6 te vinden is, maar waarbij ook het werkgeheugen en de opslag op de chip geïntegreerd is.
Daarnaast test Samsung toestellen met een volgende generatie Exynos 7430 chipset, maar het lijkt erop dat deze in het najaar nog niet klaar zal zijn om op grote schaal in een toestel als de Galaxy Note 5 gebruikt te worden.

En verder…
Naast de Galaxy Note 5 ontwikkelt Samsung op dit moment nog een andere telefoon, met de projectnaam Zen. Hoewel dit toestel mogelijk als opvolger voor de Galaxy Note Edge gedacht is, zullen de overeenkomsten met de Note 5 beperkt zijn. Dit toestel krijg wel een gebogen scherm, maar deze is waarschijnlijk net een stapje kleiner: 5,4 of 5,5 inch. Net als bij de S6 Edge buigt dit scherm aan twee kanten om de rand van het toestel.
De rest van de specificaties van deze ‘Zen’ zijn net niet helemaal high end: Qualcomm’s Snapdragon 808 hexacore processor en 16 GB interne opslagcapaciteit plaatsen ‘m onder de echte Galaxy topmodellen dit jaar. Wel zou een 16 megapixel camera met optische stabilisatie van de partij zijn, een frontcamera met een resolutie van maarliefst 8 megapixel, én een S Pen stylus.
Tot zover deze voorzichtige opsomming van een aantal mogelijke specificaties van de Galaxy Note 5 en de nog niet bij naam genoemde Zen. Nu nog een korreltje zout erbij, en we kunnen er weer eventjes tegenaan.

Bron: www.galaxyclub.nl