Instagram slaat foto’s in hogere resolutie op

  • Geplaatst op
Instagram slaat foto’s in hogere resolutie op

Het lijkt er op dat Instagram foto’s gaat opslaan in een hogere resolutie. Hierdoor komen foto’s groter in beeld en zijn ze simpelweg een stuk scherper.

Instagram resolutie voor foto’s verhoogd
Instagram zou al een aantal dagen foto’s in een hogere resolutie opslaan. Dat heeft een lezer van The Verge ontdekt. Waar foto’s voorheen in de resolutie van 640 bij 640 pixels werden opgeslagen, verandert dat nu. Kiekjes zijn nu te bekijken in een resolutie van 1080 bij 1080 pixels. Een goede ontwikkeling, want hierdoor zien kiekjes er simpelweg mooier uit, ook op de scherpe schermen van iPhones.

Belangrijk om te weten is dat de foto’s niet naar de hogere resolutie worden opgerekt, maar dat de resolutie dichter bij de oorspronkelijke grootte komt te liggen. Wel worden foto’s door Instagram gecomprimeerd, om grote bestandsformaten te voorkomen. Het bekijken van de hogere resolutie foto’s kan momenteel nog niet op mobiele apparaten. Wel zijn ze te benaderen door in een browser de broncode in te duiken.

Instagram heeft nog niet gereageerd en deze ontwikkeling ook niet aangekondigd. Wel is het aannemelijk dat we de komende tijd een update voor de Instagram iOS-app kunnen verwachten.

Bron: www.iphoned.nl