Bellen met WhatsApp: zo gebruik je het op Android

  • Geplaatst op
Bellen met WhatsApp: zo gebruik je het op Android

De belfunctie van WhatsApp, die voorheen alleen beschikbaar werd als een bestaande gebruiker je opbelde, is nu voor iedere Android-bezitter te gebruiken. Met de functie kun je gratis bellen met WhatsApp via VoIP.

Gratis bellen met WhatsApp
Bellen met WhatsApp gaat via de internetverbinding van je smartphone. Je verbruikt dus geen belminuten, maar megabytes. Bij een 3G- en 4G-verbinding is de gesprekskwaliteit goed, zo blijkt uit eerdere tests van Android Planet. Een wifi-verbinding wordt echter aangeraden voor de beste kwaliteit. Daarnaast bellen gebruikers via een wifi-verbinding ook zonder belminuten of data te verbruiken.

Het dataverbruik bij bellen met WhatsApp valt mee. We hebben verschillende minuten gebeld, met verschillende versies van de app en onder verschillende omstandigheden (3G/4G/wifi), waarbij we uitkomen op een gemiddeld gebruik van 250KB per minuut. Dit betekent dat je per vier minuten zo’n 1MB verbruikt, wat aanzienlijk minder is dan bij bijvoorbeeld Skype. Met 100MB uit jouw databundel zou je via WhatsApp 400 minuten kunnen bellen.

Zo krijg je WhatsApp met de nieuwe belfunctie
Ook jij kunt bellen met WhatsApp door de laatste versie van de Android-app te installeren. Deze kun je hier als APK-bestand downloaden. 

Bron: www.androidplanet.nl